Skip to main content

Radio app; beluister jouw favoriete radiostation via je smartphone

By 13 mei 2021september 12th, 2021App Design

Radio app

Elke radiozender zendt tegenwoordig alle programma’s ook uit via het internet. Naast een website mag een radio app dan ook niet ontbreken. Met een applicatie voor je radiozender sta je bij al je luisteraars in beeld op haar of zijn smartphone en is het bereik hiermee dan ook nog groter.

Met de radio app kun je naast het streamen van je eigen muziek nog heel veel meer. Zo kun je bij ons kiezen uit allerlei handige functies, zodat je hiermee een complete en professionele app kan aanbieden. De app is geschikt voor zowel Android als iPhone-iPad devices en kan iedereen downloaden in Google Play (Android) en iTunes (iPhone-iPad).

Loopreizen-Radio-App
Hoe werkt de radio app

De radio app werkt eenvoudig en hoef je zelf bijna niets meer te doen. De enige voorwaarde die we hebben is dat er een goede streamlink beschikbaar is. Deze link testen en plaatsen we voor je in de app.

Naast de streamfunctie kun je (optioneel) gebruik maken van onze andere functies. Denk hierbij aan een formulier voor verzoekjes of vragen, koppelingen naar Social Media, afspeellijsten van de muziek die bij de radiozender gedraaid wordt en veel meer.
Wij zorgen voor de functies en jij voor de content.

Design van de applicatie

Natuurlijk wil je dat de app er professioneel uitziet. Samen brengen we de wensen in kaart en zorgen we dat de app wordt opgeleverd in het gewenste ontwerp. Herkenbaarheid is belangrijk en dit zul je dan ook zeker terug zien in de stijl van de app.

Verder zorgen we voor een app icoon en alle afbeeldingen en bestanden die nodig zijn voor de app stores zoals bijvoorbeeld screenshots in de verschillende maten.
Zijn de functies ingericht en is het ontwerp klaar dan kan de app geplaatst worden in de app stores.

Lancering van de app

Als de app eenmaal online staat kan iedereen deze downloaden op zijn of haar device. Wil je de app nog meer onder de aandacht brengen dan kunnen we je helpen aan verschillende promotie afbeeldingen zoals een promotie flyer of een promotie afbeelding voor op de website of op Facebook en Instagram.

Met wat extra aandacht voor de teksten en overige zaken kunnen we er ook nog voor zorgen dat de app goed vindbaar is in de app stores. Tenslotte wil je dat iedereen de app makkelijk vindt en kan downloaden.

Benieuwd wat de radio app allemaal kan? Neem dan contact met ons op voor een heldere uitleg van de app. Ook is er de mogelijkheid voor een gratis demo.

© 2021 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.